Nyårsambitioner

Nyårsambitioner

Alltså… Mina nyår är ju ungefär som mina söndagar. Jag får för mig att mitt liv ska genomgå en helt otrolig förändring, allt nytt skall få en guldkant och jag kommer bli ny människa. Oavsett om jag är ute efter det eller inte. Jag gillar när saker händer och ett nytt år, eller en ny vecka, frammanar detta.

Nu var det många konstiga helgdagar och konstigt resande både till Tonys familj och till landet under och efter 2020-inträdet så det blev inte aktuellt att sätta fart direkt. Och jag och syrran skulle ju faktiskt klippa och klistra upp år 2020 på en rosa A3 ”sådär som vi brukar göra”. Det sprack, liksom. Men det finns saker jag vill ta med mig vidare, och sådant jag vill exkludera, inför framtiden. Så vi sätter fart, right?

Ambition 1: Gå ner i vikt (ZzzzzZzzz jag vet!!!). Nytt viktrekord (övre skalan alltså) uppnåddes samma morgon som jag började. Taskigt och föga motiverande. Men nu blir det Keto-turbo-diet i 2 veckor och sen 66 day challage för min del. MED vissa tillåtna avsteg… 🙂 Herregud, varken Rom eller denna kropp byggdes ju liksom på en dag?!

Ambition 2: Röra på mig mer (Here we go again…). Snart sparkar jag loss med 10.000 steg om dagen. Det låter inte så mycket men jag är ju för tusan mer eller mindre en grönsak (inte positivt menat) till vardags. Tony gillar Pokemon och jag har lovat haka på men det finns en gräns. Den går vid 10.000 steg. Det blir en win-win. Och jag kommer ut mer. Grönsaker skall växa utomhus. Jag ska krympa där.

Ambition 3: Sova bättre. Alltså allvarligt…. Inget mer mord-dokumentärs-tittande i sängen fram till 03-ish. Det funkar inte. Nu: Tv-förbud i sovrummet, inga nya serieavsnitt får påbörjas efter 23.00 och – här kommer det bästa – jag fick ett tyngdtäcke av Tony i julklapp!!! Sovit med det två nätter nu och kan inte påstå att jag sover fantastiskt men det gör jag å andra sidan aldrig. Det kan bli riktigt bra. Han hade köpt det finaste bästaste täcket jag googlat upp på Black Friday men det var alldeles för svindyrt för att jag skulle unna mig det, även om han erbjöd sig betala (gissa vem som är trött på min dåliga sömn? hehe). Hur som helst så fick jag det lagom till att invigas inför första kontorsdagen som var nu i tisdags. Sanningen är ju att jag låg och var så tacksam, exited och nöjd över det så jag inte kunde somna. Men ändå.

Ambition 4: Skriva. Det här kan låta konstigt men jag behöver prata av mig ibland. Really. Jag behöver bolla och jag behöver höra min egen röst. Det är länge sen jag gjorde det ordentligt nu. Finaste SY skrev till mig att hon saknar min blogg och det var precis vad jag behövde höra. Och göra. Det kanske bara är hon och jag som har min lilla envägskommunikation här, men det viktigaste är ändå att jag kommer igång. Och att Tony slipper lyssna. Här finns ord utan slut. Jag vet inte vart jag ska komma. Det visar sig. Huvudsaken är att jag rör på mig i hjärna, hjärta, sinne och minne.

Ambition 5: Landa. Jag kastar mig runt som ett vilddjur utan mål, sikte eller ens tanke på vart jag ska just nu. Ibland försöker jag låtsas vara säkrare på vad jag vill än vad jag är, vore så omoget och illa om jag var helt lost. Men sanningen är att jag inte kan ta sikte för jag står inte på marken än. Jag måste se till att jag gör det. Få fokusera och bestämma mig för nåt. Är så jävla trött på obeslutsamma människor och då i synnerhet på mig själv. Jag är hopplös, men jag känner ändå att det finns ett visst hopp om mig. När jag är kontaktbar. Jag vägrar prata med mig själv just nu och det är skitjobbigt. Lättare att kommunicera med en 2-åring. Och den vet åtminstone vad den vill ha och vart den ska. Suck.

Ambition 6: Äh. Jag kan ju inte ta alla med en gång (och just nu kommer jag kanske inte på någon mer heller…?) så jag fortsätter typ imorgon. När jag legat sömnlös under mitt tyngdtäcke i ketos med 532 steg på Fitbitarmbandet och funderat ut resten… 🙂 Kanske borde fråga syrran om vi ska göra våra 2020-tavlor till helgen också…? Det blir bra det här.

Gott nytt, underbart och överambitiöst 2020 till dig SY. Och till er andra. <3
Nu kör vi.


2 Replies to “Nyårsambitioner”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *