Never ending stories…

Never ending stories…

Ibland påbörjar man historier och avslutar dem inte. Tänk om jag skulle börja berätta en saga för ett barn och sen mitt i alltihop bara börja en annan istället? Lite så känns det som att det kan bli med mitt bloggande ibland. Ok. Med mig och mitt liv överhuvudtaget ibland, om vi ska vara helt ärliga (och det försöker vi ju faktiskt vara).

Mammografin? Svar kom redan ett par veckor senare. Det var inget. Den här gången. Det betyder inte att jag kan strunta i att gå dit och göra kontrollerna framöver… Har den andra lika olustiga kvar att ta tag i. Snart. Remmisslappen hoppade fram igen när jag rensade i köket. Den ligger kvar i en liten hög och när jag kommer fram till just det pappret så ska det inte arkiveras. Det ska bokas in en tid.

Igår skulle jag köpa köttfärs då vi skulle äta en köttfärssås med blomkålsris till middag, allt enligt Keto-planen. Köttdisken ligger precis innan fiskdisken och med 800 gr i korgen fanns det tydligen fortfarande plats för ett halvt kilo räkor, en hummer, lite aioli och ett par laxsnurror…? Så köttfärssåsen fiick bli idag. Jag var inte vänligt inställd till den och tillagade den därefter; 300 gr nötfärs, en burk med egen tomatröra från frysen, 3 vitlöksklyftor och ett helt gäng kryddor (bl.a. egen chili!) fick det bli. Och det blev… Jättegott!!!

Nästan konstigt vilka smaker jag börjar uppskatta just nu. Eller också är det för att man följer någon annans plan och grundrecept som det blir så himla spännande att testa på? Dessutom känner jag mig så sjukt bra strukturerad som vet att jag imorgon t.ex. skall dricka en grön drink (grönkål, ananas, spenat osv) till frukost, äggomelettrulle med skagenröra och ruccola till lunch och köttfärslimpa med tomater och pinjenötter bl.a. till middag… 😀 Lyssna på den!!! Ska inte dra onsdagens meny nu, men tro mig – den finns redan klar liksom resten av veckans! Inte lördagens dock. Då ska vi över till storebror med ”trädgårdsgruppen” (ja, vi, bror och hans fru och brors bästa kompis och hans fru. Men vi alla tycker det är lite kul att odla (?!) så vi låtsas som att det är därför vi träffas på ett roterande schema hemma hos varandra).

Idag var det fotografering. Igår var plocka-ut-kläder-dag. Herregud… Jag som bokstavligen har ett helt rum fullt med kläder har ingenting att sätta på mig? Och det där med att klä sig så som man trivs bäst…? Allvarligt, är det en hjälp? Jag kände mig fullständigt schizofren och hur lockande det än var så gick jag inte dit i blåjeans och munkjacka…! Det blev svarta jeans. En Sex Pistols-t-shirt (herregud att den fortfarande håller ihop???) och svart kavaj. Kändes helt rätt. Hmmm… Ok, jag hade en halv garderob med mig till jobbet för säkerhets skull, men jag visste att det var där nånstans jag skulle hamna om jag skulle vara ”jag” och ändå kunna vara på jobbet! Det var jätteroligt att ta bilderna och jag inbillar mig att det är min typ obefintliga ”röda sida” som försöker växa lite när jag faktiskt njuter av att vara med på bild! Det är liksom inte ”jag” egentligen!

Helt sjukt att jag hittade ”min” tröja när jag googlade efter den på nätet… Den har liksom 10 år på nacken och jag köpte den i London (!). Men den blev det i alla fall på dagens fotografering. Ok, lite barnsligt kanske, men ändå… Jag… 😀

Just ja. Ofärdiga historier var det! Som att jag har två ambitioner kvar, t.ex!

Ambition 9: Röda till mig. Ta för mig mer! Jag var inne på det där att bli mer röd redan tidigare… Det är något jag behöver träna på och framförallt måste jag sluta se det som fult att ”hålla mig framme”. Jobbet kräver det och kommer kräva det ännu mer om jag ska få fortsätta där! Vi gjorde en sån där färganalystest innan jul och jag var, inte helt otippat, så grön man kunde bli… Lite inslag av gult, absolut, men grön, grön, grön! Det är något jag behöver jobba på. Och det kan man. Det kan jag. Det ska jag.

Från gröngöling till rödgörling!

Ambition 10: Nej, nu får det vara bra… Den väntar jag lite med, sparar på, landar i! Rom byggdes inte på ett decennium, och inte en enda pelare hade stått kvar om det hade gjorts! Huvudsaken är ju – som sagt – att projekten, texterna och städerna blir avslutade och inte fastnar på mitten!

Efter att ha tråkat ut mig totalt och fått panik över att jag aldrig blir färdig med städningen här hemma så fattade jag förresten ett sånt där halvgalet beslut i går. Jag bokade in städhjälp. 6 ggr. Jättebra pris och de kommer redan på torsdag, men kanske ändå lite överilat eftersom de inte kommer kunna komma fram och göra så mycket som det ser ut med allt bråte just nu! Men oavsett så känns det som väl investerade pengar och en morot för att faktiskt sätta fart och röja lite här hemma. Det är något vi pratat om så länge och plötsligt hade jag investerat på Lets Deal. Helt galet. Helt galet bra. Hoppas jag.

Lite så kanske?… 😉

Imorgon ska jag inte till kontoret. Vad jag vet. Gruppen åker iväg till Skottland och mitt jobb med den biten är klart. Det har varit hopplöst roligt och förhoppningsvis har jag gjort något bra. Jag känner mig rörig och ostrukturerad i det stora hela, inte bara på jobbet, men det är något jag ska kämpa med och bli bättre på. Snart.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *