Morgonmysning

Morgonmysning

Jag vaknade hysteriskt tidigt i morse (för att vara jag en lördag) – redan 08.30 hällde jag upp kaffe, bänkade mig i soffan och sedan satt jag där. Det blev kvarg med hallon och granatäppelkärnor, lite vatten med citron och ingefära och massa elcigg. Toppenmorgon! Tony sover fortfarande och jag inspireras av thaimat, Benjamin Ingrosso och vårens inredningstrender på TV4.

Gårdagens godisrum gick jättebra! Det var riktigt roligt och jag kände att jag gjorde ”nytta”, kunde komma med ideér och förslag som vi använde. Glömde bort att äta frukost (skulle äta 100 gr skinka till frukost = en halv gris) men står man två timmar i ett litet rum fyllt av godis blir man inte sugen på att äta något ändå. Tydligen.

Idag ska det blir ordning och reda. Jag ska dammsuga, rensa undan i dressingroomet, förbereda kläder för jobbfotograferingen på måndag morgon, planera kosten för nästa vecka, röja köksbordet, betala fakturor, tvätta och peka på vad som ska iväg till tippen. Det behövs nu. Vi har det otäckt rörigt hemma just nu – känns som att sakerna håller på att ta över och snart får vi väl ta övervåningen som lagerlokal och bo i vardagsrummet och köket? Tur jag jobbar från kontoret just nu, hade inte kunnat koncentrera mig om jag satt hemma. MEN nu ska det hända… Nu jäklar!


Ok. Det blev inte riktigt så… Men ambitionen (!) var ju fantastisk!

Jag fick en viktig räkning betald, jag har röjt i köket, tagit bort allt som fanns på köksbordet (det var en del!) och fixat middag (kalvfärsbiffar med fetaost och stekt broccoli – tack älskade mammis för supergott kött!!!), gjort ingefärsdricka, möblerat om bland planteringssakerna och vinkat av Tony när han åkte till tippen med skräp! Och så har jag börjat göra planen för mat två veckor framåt. Jag vet, mycket fokus på mat just nu, men jag behöver det. Just nu känner jag att jag tappar kolhydratskriget med Tony – hans diet får han kanske sköta själv och så fokuserar jag på min för enkelhetens skull. Tycker han varit lite grinig idag och hävdar bestämt att det är för att han åt kebabpizza igår till middag OCH till frukost idag. Ölen är sedan igår (men jag tycker ändå de hörde hemma på bilden)… 😉 Och utan dem hade man inte sett riktigt hur eländiga de där kolhydraterna är eller hur eländig han blir av att äta dem, right?

Nu sitter jag här i köket, tittar med ett halvt öga på någon film (eller den går mest i bakgrunden men för säkerhets skull har jag lite koll om den plötsligt skulle verka bli bra nu efter att den redan hållit på i över en timme…). Jag ackompanjeras även av ett glas rött, lördagen till ära! Faktum är att det är glas nummer två jag hällt upp men det går väldigt långsamt ner emedan citronvattnet har en försvinnande åtgång! Tony sitter i soffan och tittar på något helt annat. Osäkert vad. Men jag hör hans volym precis lika bra som jag hör kökstvn… Kunde inte låta bli att fråga nu vad det var han tittade på men han visste inte han heller…? 😀

Imorgon ja… Då måste det där andra bli av! Inte minst hitta kläder! Det blir högst opassande om jag kommer naken till fotograferingen, faktiskt. Men ändå, kanske lite kul?!

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *