Löjligt lyckligt?

Löjligt lyckligt?

Men det är ju ganska löjligt, egentligen… När man inser att man i grund och botten har det sådär sjukt bra och har valt sitt eget öde, sin egen tid och sin egen lycka på ett rätt exemplariskt sätt?

Var just och tittade på PERFORMANCE LECTURE: OM LYCKA med Micael Dahlen. Jag och T satt ett bra tag efteråt och försökte prata om showen men vi hittade liksom inga ord?! ”Jag minns nog inte vad de sa” sa han. ”Det kommer nog, när det är något som känns aktuellt” svarade jag. Och så kom vi hem. Efter att ha passerat en rockpub med hyfsad karaoke (vi gick i tid, tror jag?), satt vi där med våra mobiler och uppdaterade våra Pokeymon och sociala medier… T behövde sova. Jag behövde vanka. Och som jag vankade…

Egentligen går man ju och ser sånt här för att landa, förstå och faktiskt plåga sig själv i sin egen olycka? Jag trodde i alla fall att jag skulle få några schyssta örfilar och komma till insikt om vad jag behövde förändra. Me det blev inte så. Jag landade i vart jag var och hur lyckan egentligen såg ut för mig – här och nu.

Absolut – borde sovit. Men jag hade inte tid och inte ro. Jag svarade på jobbmailen, funderade över företaget, reflekterade över hur mycket jag har att göra med allt plugg OCH så plötsligt slog det mig… Vilken lycklig jävel jag är!

Hur få förunnat är det inte att ha det som jag fått det? Jag studerar saker jag finner intressant och som uppenbarligen tagit mig någonstans – inte minst till jobbet där jag ständigt är påtänkt och får göra saker jag på allvar tycker är vansinnigt roligt. Tänkte en tanke på att om jag bara skulle ta betalt för det jag tycker är sjukt kul så är det få timmar jag inte skulle debitera!?! Sen har jag företaget där jag just nu får möjlighet att vara både kreativ och släpa in lite bra pengar om det går i lås. Jag får ha kontakt med mitt ”tidigare liv” och sedan kan jag välja vilka jag vill koppla till projekten – LYX! Helt galet, faktiskt! Sen har vi sista benet, det där med mitt pensionärsstuderande… Men det är ju så jäkla utvecklande och jag får ju tusen nya insikter, idéer och möjligheter bara av att delta – även om jag tidvis är rätt passiv!?!

Hur många har den möjligheten? Och jag som älskar att vara hemma kan göra det mesta härifrån!

Ibland har jag undrat över vart jag får alla steg ifrån som samlas på min Fitbit. Men nu vet jag. Det är ju vankandet. Vi har ju kameraövervakning i köket och jag borde nästan lägga upp hur det ser ut – jag går från bänken vid fönstret till skafferiet. Vänder. Och så går jag tillbaka igen. Som en sann mupp. Tittar till tomaterna på vägen (så ibland måste jag gå ut till vardagsrummet också där de ligger på mognad) och så går jag tillbaks igen. Sa jag mupp? Tror faktiskt jag liknar ett psyko om man skulle se det på film? Men mitt psykojag idag var frustrerat över att jag inte förstår hur bra jag har det. Det kändes i kroppen men min hjärna tog inte in signalerna!

Inom turismnäringen finns det många små/egenföretagare som jobbar hemifrån. Som värdesätter sitt eget företagande och hittar möjligheter utifrån det. Idag kände jag mig som en sådan. Jag har hittat ett sätt att ”gå runt” (dock utan pensionssparande…) där jag faktiskt får göra allt jag vill, allt jag brinner för och allt jag drömt om på en och samma gång.
Jag är en lycklig jävel. Och inte bara under ”4 sekunder”.

Den här känslan och insikten ska jag ta med mig under resten av mitt liv. Jag vågade, jag chansade, jag litade på… Andra vågade mig, chansade på mig och litar på mig. Vi ska göra varandra lyckliga.

Och jag ska bli bättre på det jag gör, när jag gör det och där jag gör det. Jag ska visa att jag levererar. Både till mina arbetsgivare, skola och till mig själv.

Imorgon ska jag le mig igenom hela dagen. Eventuellt blir det ett glas vin till frukost (ska ju på Cher på kvällen så det är ok!), sen ska jag njuta över att få göra allt det där jag älskar att få göra. Alla de där benen jag tycker om att få stå på, njuta av det här livet jag har och se mig själv som den lyckligaste jäveln som gått i mina skor. För det är jag.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *