Fler -ioner!

Fler -ioner!

Funktioner! Älskar när saker som styrs av ettor och nollor kan styras av mig…! Hade laddat ner min gamla blogg på en gammal dator och började leta igår om jag kunde hitta den. Vet inte om det var rätt fil jag fick fram men vips så ramlade det in en jäkla massa (lösenordsskyddade) gamla inlägg. Nu finns de i alla fall där igen. Blir min dator stulen så finns de någonstans, alla gamla tankar, synder, lyckor och lösningar. Och problem.

Apropå Nyårslöften… Jag kom på ett par till i natt när jag skulle sova (vilket jag inte gjorde eftersom varken tyngdtäcket eller mina nyårsambitioner på riktigt kickat igång ännu).

Ambition 6: Socialisera mera. På alla plan. Här, där, överallt…. Men framförallt – träffa mina vänner!
Jag älskar att JC hörde av sig i söndags och ville ses på måndagen. Hon kom hit, vi drack kaffe, babblade, insåg att mellandagsrean var i full gång och hann med 20 min i centrum innan de roliga affärerna stängde och hon istället tvingades hänga med mig att handla keto-diet-kanin-foder på ICA i en halvtimme. Nånstans kan man faktiskt umgås lite hur som helst, var som helst. Huvudsaken är att man ses. Det måste inte handla om vin, fest och TV-finaler. Det behöver inte vara planerat och arrangerat. Huvudsaken är att det händer.
Grejen är att jag ju oftast får ångest av planerade träffar och bokar gärna av eller mår rent av dåligt ”inför”. Lätta möten är lätta. Men ändå möten. Och möten är viktiga. I synnerhet när det gäller nära och kära.
Utöver lätta spontana möten funderade jag på om man kanske borde göra någon typ av återkommande aktivitet – som att ha brunch stående varannan söndag 11-13 eller lätt AW varje onsdag 18-20 så kan folk droppa förbi om de känner för det. Lite större projekt om man ska få igång det. Men det ramlade bra ner i magen så att säga. Något att se fram emot. Vi får se. Vore kul.

Att våga se sig själv är toppen… Men kul med variation!?

Ambition 7: Få saker gjorda. Strukturera. Planera. Jamen herregud, jag är ju ett levande kaos när jag inte får ha lite ordning och reda. En agenda är A och O och måste omgående införas i mitt liv. Typ exemplet ovan. Ha saker ”stående”. Kanske förutom bruncher och AW:s ha tvättstugedag på söndag eftermiddagar, städdag på torsdagar, ekonomi-dag på måndagar etc. ”Vi tar det i morgon” förekommer lite för ofta här på 27:an…!

Förresten vet jag inte om jag skrev att jag hade en skitdag på jobbet i förrgår men idag var det jättebra och jätteroligt. Jag älskar min arbetsplats. Det är bara så. Extra roligt att Mäklaren jobbar i huset mitt emot några dagar varje vecka. Idag åt vi lunch ihop (en varsin sallad men det heter visst ”lunch” ändå? Jag tog sallad med skagenröra för att jag ju faktiskt äter Keto och tänkte att det är bra för mig…). Jag fick se massa fina bilder från hans resa till USA och nu är jag sjukt sugen på att åka iväg någonstans. Just ja. Den är bra…

Ambition 8: Vidga mina vyer! Oavsett om det blir till ett annat land, en annan stad, här i kommunen, genom en bok, nya smaker och oavsett om det är en vecka en dag eller en timme… Jag tror man växer som människa när synfältet vidgas. Det måste vara så.

Det får räcka med ambitioner för idag. Om jag inte kommer på fler när jag börjar laga mat nu (lax i ugn med soltorkade tomater, fetaost och solrosfrön). Det kommer bli bra. Det blir det alltid, på något sätt.
Det handlar om visioner. Och intentioner…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *